Påsken bød på en lille get-away til Hamborg uden børn. Ja, du læste rigtigt. Af samme årsag var der altså tid til at besøge restauranter, vi ikke ville have besøgt, hvis vi havde haft en sulten 2-årig med. Vi bookede bord på alle tre spisesteder i Hamborg hjemmefra et par uger forinden afrejse.  Vi havde hørt at kø, og en melding om fuldt booket ved ankomst, kunne blive en realitet, hvis ikke vi bookede hurtigst muligt. Vi tipper om de tre mest unikke spisesteder i Hamborg, som du skal besøge. Vi vil anbefale:

  • Café Paris
  • (M)eatery
  • Nord Coast Roastery

Oplev Paris i Hamborg

1. Café Paris – Vi besøgte Café Paris til frokost på ankomstdagen. En veninde stod forgæves i kø til den lille café, der ligger på en sidegade til Rathausstraße i centrum, da hun sidste år besøgte Hamborg. Da hun fik nys om at turen, for mit vedkommende, gik til Hamborg, befordrede hun mig om, at booke et bord. Og sikke en oplevelse! Fra gaden ser det ikke ud af meget, men når du træder igennem døren og sniger dig imellem de tunge velourgardiner, vil du opleve en parisisk tidslomme. Maden er fantastisk, vinen er kold og mild og servicen er elendig. Præcis som du ville forvente af en café i Paris – deraf navnet. Det er ikke uden grund at denne café er én, at de mest besøgte spisesteder i Hamborg. Cafeen er en ældre sag og har eksisteret siden tidernes morgen. Af samme årsag har cafeen stadig stamgæster, der flittigt bestiller kogte kartofler og mørbrad, men du vil også møde de hippe hamborggensere, der, som jeg, bestiller en lækker pastaret (se billede).

Hamborgs bedste steak – (M)eatery

2. (M)eatery – i disse kødfrie dage er jeg selvfølgelig ikke meget for at indrømme, at aftensmaden den dag blev indtaget på Side hotels egen restaurant (M)eatery – et spisested i Hamborg vi ligeledes var blevet anbefalet af et vennepar. Hamborgs bedste steak får du på (M)eatery! Til forret skal du selvfølgelig have tatar, men hvis du som jeg heller ikke til dagligt tåler helt så meget kød, så er alternativet en lækker advocado tatar. Jeg var mæt inden min store steak med pomfritter og bearnaise og øl blev serveret.

 

eatery hamborg

Instagramvenlige spisesteder i Hamborg

3. Min insta-veninde havde tippet mig om nr. tre på listen over unikke spisesteder i Hamborg. Det er naturligvis, Nord Coast Roastery. Èt af de mest instagramvenlige spisesteder i Hamborg. Og, det er ikke uden grund. Serveringerne er overdådige, farvefyldte og klar til en instaskud. Vi bestilte toast med avocado og en vaffel med frugt og mascaponecreme. Er du vimmer et himmerige! Kaffen er også værd at skrive hjem om, for denne rister de helt selv i et hjørne ved indgangen. Personalet ved godt, at stedet er hypet. For de er vant til at folk står i kø ved indgange, og de er også vant til at de fleste allerede har booket et bord. Det er ikke vanligt man ser det, ved sådanne cafeer, hvor vi ofte blot selv finder en plads og bestiller ved skranken. Den går ikke ved Nord Coast Roastery. Det venlige personaler viser dig til et ledigt bord, hvorefter du kan bestille ved skranken. Der skal være plads til alle.

 

nord coast hamborg

 

Hvis du også er  betaget af de tyske storbyer, men gerne vil have børnene med, kan du læse mere om vores børnevenlige nytår i Berlin sidste år her