Jeg har været i Budapest to gange. Den ene gang for de billige drinks og Michelin-restauranter. Indrømmet, jeg så ikke Parlamentsbygningen eller Fiskerbastionen, som man ellers vil anbefale alle Budapests mange turister. Da jeg kom hjem, kunne jeg stadig ikke kende forskellen fra Buda-siden og Pest-siden.

Babymoon i Budapest

Det blev dog gevaldigt ændret ved mit andet besøg i byen Budapest. På vores “babymoon” (jeps, det eksisterer) rejste vi på en 6 dages spaferie til Budapest. Vi boede på Margaret-øen(Margitsziget). Den er 2,5 km lang, og ligger i Donau nær centrum. Kun busser har tilladelse til at køre her, og derfor er det et meget fredeligt sted med masser af frisk luft. En ø jeg i høj grad vil anbefale, hvis man ønsker at komme nær byen men uden bylivets os og larm.

Vi boede på Danubius Health Spa Resort Margitsziget, hvor vi dagligt udnyttede fri adgang til thermalbade, spa og svømmebaner. Hotellet ligger en bustur fra centrum, men bussen kører 2 gange i timen, og metroen kører næsten hele tiden. Hotellet er i den grad rejsetiden værd med de nyistandsatte værelser og lækre spafaciliteter.

Budapest har mange seværdigheder, og planlægning kan være ganske fordelagtigt, hvis altså man bestræber sig på at nå byen rundt. Vi nåede det, næsten, på 6 dage, der også bød på meget andet end sauna, thermalbade og afslapning.
Vores dage forløb sig således:

Lørdag

Vi ankom ganske sent lørdag aften. Vi var begge meget sultne, og brugte Tripadviser til at finde frem til en nærliggende restaurant med gode ratings. Det var en restaurant i ungarnsk stil på Buda-siden. En gåtur over den tæt trafikerede bro, og vi endte på restaurant Kehli En restaurant der kunne tilfredsstille vores sultne maver. Efter lidt mad smuttede vi søvnige og mætte i seng.

Søndag:

Efter en god nats søvn, startede vi morgenen med spa og en svømmetur på hotellet. Dernæst fik vi de bedste eggs bendict i Budapest på Cirkusz. Façaden ser ikke ud af meget, men bag gemmer sig den hyggeligste café med lokal stemning. Bestemt et besøg værd og vi endte med at besøge cafeen, der ligger i det hippe jødiske kvarter, en 2-3 gange til både frokost og morgenmad.

Efter lidt morgenmad gik turen til Parlamentet i Budapest. Vi bookede en guidet tur hjemmefra og slap for den lange kø. Turen tager ca. 30-45 min.  Man kan booke her: http://www.parlament.hu/web/latogatokozpont/jegyvasarlas og så henter man blot billetterne ved skranken.

Det er en oplevelse jeg vil anbefale alle, hvis man alligevel er i Budapest. Det er noget ganske særligt at oplevele parlamentet indefra.

Efter vores guidet tur i Parlamentet spiste vi aftensmad på Mazeltov i det jødiske kvarter. Mazeltov besøgte jeg også på mit første besøg i Budapest, og det er virkelig et hyggeligt sted, der er velbesøgt af både de lokale og turister. Den lune baggårdsstemning og de gode pitaer med kød fra grill er to ting i Budapest, der skal opleves. Begge dele får du hos Mazeltov. Mit bedste råd er dog at booke bord hjemmefra, da der næsten altid er optaget.

Mandag:

Om mandagen spiste vi vores morgenmad på La Maison. Det er en lille fransk café/bistro med en forkærlighed til lyserød, der måske kan skræmme den maskuline mand. Det vigtigste er dog, at serverer de lækreste vafler og pandekager, så selv min kæreste lod sig ikke skræmme.

La Maisen ligger på Pest siden i gåafstand til kædebroen, hvorfor det var nærliggende efter morgenmaden at aflægge Buda-siden et visit. Vi gik over kædebroen og tog kabelbanen op til slottet og gik tur rundt slottet og til udkigsposten fra fiskerbastionen. Vi købte en kop kaffe ved Starbucks og nød udsigten.

Kædebroen

Kabelbanen

Matthias Kirken

Efter en lang dag på Buda-siden tog vi mod hotellet for at gøre os lidt istand. Hjemmefra havde vi nemlig booket bord på Michilinrestauranten Borkonyha winekitchen. En ekstravagant oplevelse, som vi sent vil glemme. Maden var virkelig god, og stemningen var exceptionel. Og, vigtigtst af alt – de havde vin til den højgravide. For en tre-retters menu inkl. vin gav vi ca. 400 kr. per næse, hvilket du sjældent ser i det danske land.

Tirsdag:

Min kæreste er ikke så glad for shopping, så da vi om tirsdagen shoppede i shoppingcenteret Westend, stod den på lynshopping. Westend ligger forholdsvis tæt på Parlamentet. Centeret har alle de vanlige butikker såsom Mango, H&M, Zara osv. Ved mit næste og tredje besøg, vil jeg dog også bestræbe mig på at finde flere Vintagebutikker og centre.
Sukkerindtaget den dag blev en donut på The Box. Alle donuts er firkantede, hvilket selvfølgelig er en ganske sjov gimik, men bedst af alt, så smager deres donut helt fantastisk. Glem alt om de tørre 7-elleven donuts og gå på The Box!

Om aftenen besøgte vi en gade i nærheden af det jødiske kvarter. Gaden har mange forskellige restauranter og streetfood-lignende spisesteder. Men, vi endte på Ramenka efter Tripadvisers anbefalin. Ramenka har kun én ret, me det er en virkelig god ret, hvor du kan supplere med diverse grønsager og tilvælge kød. Så vi fik hver vores ramen.

Onsdag:

Om onsdagen fik vi morgenmad på hotellet (Kan ikke anbefales). Min kæreste havde booket en massagetid på hotellet, og jeg havde booket en tiltrængt ansigtsbehandling. Derfor brugte vi det halve af dagen på hotellet.

Gennembankede og sultne tog vi bussen ind mod byen for at få lidt at spise. Vi endte på lucky 7 Burger, der ligger forenden af den store shoppinggade. Det er burger, men ikke noget anbefalelsesværdigt, til trods for de gode anmeldeser på Tripadviser. Bollen var tør og bøffen var kedelig.

På grund af Ungarns Nationaldag den dag fik vi gratis adgang på diverse museer, så vi endte på Nationalmusset, hvor vi gik igennem Ungarns tidsrejse. Det var ganske interessant, og vi var ikke endt der, hvis ikke det havde været for den gratis indgang. Men, det var faktisk en ganske interessant at “gen”leve de helt store krige fra den Ungarnske side.

Overfor Natinalmuseet ligger en lille hyggelig kaffebar, Budapest Baristas Cafeen har en lavloftet balkon, hvor man kan nyde et friskbrygget cappoccino. Så sørg for at gå op på øverste etage, hvor du kan beglo diverse turister og lokale.

Efter lidt kaffe trængte ganerne til drinks på Tuk Tuk bar i det jødiske kvarter. Det er en lille bar med de bedste drinks. Jeg besøgte baren ved mit første besøg i Budapest, og har drømt om de smagfulde drinks lige siden. Desværre var jeg jo i marts måned højgravid. Så det blev til en alkoholfri agurkedrink for mit vedkommende. Vi fortsatte vores færden til Mazeltov og spiste pita. Altid en succes.

Torsdag

Da jeg besøgte Budapest første gang, spiste vi en enkelt gang morgenmad på Stika. Jeg vidste derfor hjemmefra, at vi på vores 6 dages spaferie til Budapest måtte indebære en morgenmadsplatte fra Stika, der eges af to lokale gutter. De brygger deres egen kaffe om dagen, og  aftenen forvandles den lille café til en vinbar med egne vine.

Torsdag var ligmed spadag. Vi valgte dog at tage ud og prøve nogle af de thermiske bade, man kan finde rundt i byen. Ved mit sidste besøg endte vi på Gellertbadet. Det var en oplevelse i sig selv at bade rundt i de farverige fliser og romerske søjler. Men, Gellertbadet var propfyldt, og det var ikke det min kæreste og jeg søgte i vores Babymoon. Vi endte på et lidt mindre af slagsen, og det var knap så tursitet. Ruda spa  byder på lækre, nyistandsatte spafaciliteter og thermiske bade for mænd og for kvinder, og en udendørs spa, hvor man kan nyde udsigten fra det varme vand. Efter min mening er Ruda spa niveauer over det verdensberømte Gellertbad.

Efter spa fik jeg min kæreste overtalt til shopping på Fashion Street. Det endte faktisk med, at han købte mere end jeg. Måske pga. min gravide mave. Vi spiste pizza på Vapiano. En smule dyrt, men formegentlig pga beliggenheden på Fashion Street.

Om aftenen spiste vi aftensmad på Fricska. Ved mit første besøg, fik jeg den anbefalet af en dansker bosat i Budapest. Det er en restaurant, man skal besøge, hvis man er i Budapest. Det er meget bedre end en Michilin restaurant efter min mening. De har forstand på vin og mad, og ved mit andet besøg kunne jeg fortsat mærke passionen for at yde den bedste service. Gå ikke glip af Fricska, som ligger i det jødiske kvarter.

Fredag

Vi spiste vores morgenmad på Kecks inde i centrum. Det var bestemt ikke godt og ikke anbefalesesværdigt.
Min kæreste var efterfølgende på Barbershop Budapest. Jeg så chancen for lidt vintagehopping i vintagebutikken Retrock. Herefter spiste vi vores frokost på Cirkusz (igen).

Efter lidt frokost gav det anledning til en sejltur på Donau med Legenda med stop ved Margaret-øen, hvor vi boede. Båden har flere afgange om dagen, så det er ganske vanligt at hoppe af på øen og gå en tur rundt. Turen for os gik dog direkte i spaen på vores hotel, inden vi tog båden tilbage til centrum om aftenen. Vores sidste måltid i Budapest blev på Tripadvisors nr. 1 restaurant: Comme Chez Soi, en autentisk italiensk restaurant med gode priser og et serviceniveau udover det sædvanlige. Husk endelig at book bord, hvis du ønsker at aflægge visit. og forvent at blive dus med tjenerne.

Er du højgravid, og planlægger du en tur til Budapest? Find gode råd og fif her, til hvordan du bedst forbereder dig på turen.