Phänomenta i Flensborg ser faktisk ikke ud af meget, når man går forbi på gaden. Det ligner lidt en nedlagt kontorbygning – specielt hvis ikke der er mange mennesker, den dag man besøger. Bag det, der ligner en forladt kontorbygning, ligger Phänomenta i Flensborg. Et sted hvor interaktive opstillinger sætter dagsordenen for at teste og eksperimentere. Hele 3000 kvm. er fyldt med alverdens eksperimenter. Lige fra hvor højt man kan hoppe til at cykle sig til energi og strøm. Det er virkelig en spændende oplevelse.

I efterårsferien besøgte vi Flensborg Phänomenta med August på 2 år. Vi var faktisk i tvivl, om han var lidt for lille, da Phänomenta, som navnet antyder, tester forskellige fænomener inden for lys, lyd, tyngdekraften og meget mere. Det minder om Danfoss Universe, hvis man har besøgt det. Tilgangen er legende, hvorfor alt fra små børn til barnlige voksne, vil få stor glæde af at besøge stedet.

Børn og barnlige får stor glæde af Phänomenta i Flensborg

August var bestemt ikke for lille, til at syntes, et besøg på Phänomenta i Flensborg er et hit. Vi tilbragte hele to timer med at besøge de forskellige rum, der hver især bød på sjove overraskelsesmomenter. Vi nød det faktisk alle tre. Hvert fænomen er beskrevet på både tysk, dansk og engelsk – hvorfor det er dejlig nemt at gå til. Vi testede næsten dem alle sammen.

Phänomenta i Flensborg tager kun imod debitkort, hvorfor det er meget vigtigt, at man husker at hæve. Hvis man glemmer at hæve, så frygt ej, for der er massere at give sig til ude i forhallen også. Jeg mener, at vi gav 11 Euro per mand – og August var gratis.

Plads til barnevognen

Der er rigelig plads til barnevognen i Phänomenta i Flensborg. Der er elevator, så man med vognen også kan besøge de forskellige etager, der alle byder på spændende fænomener. Vi kunne dog ikke finde en pusleplads, men da Augsut nu er blefri gjorde det heller ikke alverden for os. Men, har man en baby med, så skal man være opmærksom på netop dette.

Phänomenta i Flensborg har også en lille café, hvor man selvfølgelig kan købe kaffe og sodavand. Andet spændende byder cafeen dog heller ikke på. En tør donut kan man opstøve, men heldigvis ligger Phänomenta i enden af den længe gågade i Flensborg, hvorfor der skulle være god mulighed for at finde en café.