Kan det mon lade sig gøre at flyve med en 3 måneders gammel baby uden at forstyrre de andre rækker med gråd. Dette var min første tanke, da baby A på 3 måneder og jeg blev inviteret med min kæreste på arbejde i Stockholm. Hele turen gik over alle forventinger, fordi vi forberedte os godt. Se vores huskelister nedenfor:

Flyveturen med baby

Flyveturen fra Københavns lufthavn og til Stockholm varer ca. 1 time. Da det er baby A’s første flyvetur, turde jeg godt begive mig ud i en af de kortere, i forhold til en lang flyvetur til Thailand. Det er kun 1 time hvor tingene kan ende galt, tænkte jeg. Alligevel forberedte vi os grundigt på flyveturen:

 • Flere uger inden øvede vi flyvemaskinen med baby A. Vi lavede flyvemaskinelyde med munden imens vi med hånden agerede flyvemaskine. Denne manøvre lavede vi igen, da vi sad i flyet.
 • Jeg ammede da vi lettede, og da vi landede for at trykudligne. Det gjorde dog ikke den store forskel for baby A. Men, jeg har også læst, at små babyer heller ikke mærker trykket, som vi gør.
 • Jeg sad med ham hele turen i mine arme og snakkede og legede med ham, til han sov. Derfor er det vigtigt at pakke noget legetøj, som baby elsker at kigge på. Det kan nemlig aflede opmærksomheden fra en vågen baby, der nemt kan kede sig i mors ellers fars skød.

En god idé at forberede sig på turen til og i lufthavnen

Selve flyveturen var ingen problem. Baby A elsker white noise, og derfor var flyveturen ganske enkelt et hit for ham. Han sov hele vejen til Stockholm og på vejen til København var han dog lys vågen og meget opmærksom.

Det mest stressende var helt klart at forberede sig til turen inden. Turen til lufthavnen, hvor skal vi holde bilen, hvad må vi have med af bagage, hvor skal vi spise frokost osv. Spørgsmålene var mange som førstegangsrejsende med baby A.

Langt de fleste selskaber tilbyder, at du må have en klapvogn eller barnevogn og en autostol med ganske gratis. Vi rejste med Norwegian og vi havde naturligvis forsøgt at finde så mange facts på deres side om at rejse med børn og spædbørn. For at være helt ærlig, så synes jeg ikke der er meget hjælp at hente på siden, så det gjorde mig ganske nervøs for turen i lufthavnen. Mere en selve flyveturen med baby A. Derfor lister jeg her, hvordan jeg vil anbefale jer at forberede jer på lufthavnen med en baby:

 • Check in online og kom i rigtig god tid! Vi havde kun håndbagage og en klapvogn, men kom alligevel 2 timer før.
 • Pak meget let. Der er virkelig meget at slæbe på. Et lille tip: Skriv alt ned, som din baby bruger i løbet af en dag. De ting du skriver ned, er også din babys pakkeliste. (du kan dog ikke pakke for mange bleer).
 • Pak din håndbagage i en rygsæk. Det er meget lettere at slæbe på en rygsæk end en almindelig taske.
 • Køb en bæresele eller en vikle og hav armene fri i lufthavnen. Vær dog opmærksom på at enkelte lufthavne kan bede dig om at tage den af i security. Ligeledes må du heller ikke have den på, når du flyver. Men, den er meget praktisk i lufthavnen, hvis baby vil sidde i den.
 • Check barnevognen eller klapvognen ind ved Special bagage. Du får udleveret en pose. Jeg vil anbefale alle at leje en beskyttelseskasse til dette for 159 kr. per vej. Det er godt givet ud, da de fleste forsikringer ikke dækker skader fra transporten på klap- og barnevogne. De kan lejes hos Airshell. Vær opmærksom på, om der er samarbejde med lufthavnene.
 • Check din egen bagage ind, medmindre du kun rejser med håndbagage
 • Vær orienteret omkring rejsetider og gaten du skal boarde ved
 • Sidst men ikke mindst, sørg for rigeligt med drikke og mad, når muligheden er der. Der kan gå noget tid, før den mulighed igen melder sig. Overpris i lufthavnen er langt bedre end ingen mad.

Ved ankomst til destinationen

Da vi ankom til Stockholm efter en vellykket flyvetur, havde vi slet ikke forberedt os på, hvordan vi skulle komme hen til vores lejlighed. En taxa er ofte ikke en mulighed med de helt små babyer, der både kræver autostol og plads til barnevogn og bagage. Derfor er offentlig transport ofte det bedste valg, hvis du spørger mig.
I Stockholm går der et lyntog fra lufthavnen og ind til centrum. Men, undersøg dette hjemmefra. Det er langt nemmere at have overskud i lufthavnen, hvis du ved, hvad du leder efter. Så mit sidste råd er, undersøg hvordan du kommer fra A til B.