Der er noget autentisk og troværdigt ved at rejse til italienernes foretrukne feriested. Jeg må hellere rette til “feriesteder”, for der er da flere af dem. I toppen finder vi skønne Scillien & Sardinien. Inden vi blev en familie, var vi på et dykkerophold på Sardinien og boede på Capo Galera Diving Center. Det kan vi stadig anbefale, hvis ikke man har børn vel at mærke. At bo på et dykkerparadis, hvor du kun står op for at dykke, er måske ikke egnet for børnefamilierne.

Derfor vil jeg dedikere dette indlæg til et andet af italienernes foretrukne feriested – nemlig skønne, lune og flotte Varazze. Varrazze ligger 30 km fra Genova, og vi kørte derned på knap 34 timer inkl pauser og en overnatning i Tyskland. Det er selvfølgelig også muligt at flyve.
Min svigerinde bor i Italiten med mand og børn, og hver sommer tager hun med familien til ferieparadiset Varazze. Det er der også tusinder af andre italienere, der gør. Varazze er velbesøgt, men er heldigvis ikke proppet med turister, hvorfor priserne i Varazze også er ganske overkommelige.

Et udpluk af vores ferie i Varazze:

Her skal du bo i Varazze

Vi fandt en lejlighed på Airbnb ned til kysten og på en skråning, der minder om Himmelbjerget i DK. Derfor ikke den mest familievenlige lokation og derfor heller ikke én, vi vil anbefale andre børne familier at booke, hvis i vælger at tilbringe ferien i italienernes foretruktne feriested – Varazze. Bo så tæt på centrum som muligt. Strandene er meget bedre og uden alt for mange sten. Vores værtsfamilie havde privatstrand, men den havde så mange sten – store og små – at jeg ikke engang ville bade der.

Her skal du spise i Varazze

Vi har udvalgt tre restaranter, vi vil anbefale dig på din ferie i Varazze. Der er både den børnevenlige restaurant og den lidt dyre af slagsen, til når i rigtig skal forkæle jer selv. Find vores bud på de tre bedste her.

Her skal du spise dine is i Varazze

Du får den mest vanvittige gelatto på Gelateria la Piazzetta, der ligger lige midt på shoppinggaden af Varazze.  Vi besøgte den lille isbutk næsten hver dag, og selv da vores italienske bekendte skulle vise os rundt i byen endte vi i den lille isbutik (på deres opfordring). Det vidner om, at det er stedet, hvor isene skal spises i Varazze. Det er i den dyre ende iforhold til andre ishuse i Varazze. Altså hvis 2,5 euro for to kugler er dyrt.