Når man er i Berlin med børn, så er området Prenzlauer berg-området genialt. Prenzlauer berg med børn giver mulighed for at udnytte områdets store legepladser sammen med Berlins hippeste børnefamilier. Det er ikke er et tilfælde at Prenzlauer berg er et meget populært område for Berlins børnefamilier. Området er også for de kreative og et område, hvor der er meget inspiration at hente, hvis man selv er lidt kreativ. I juli besøgte vi et vennepar, der bor i Prenzlauer berg med sit 2-årige barn. Og, de gav deres rundtur i Prenzlauer berg med børnene.

Se vores anbefalinger til fire frokost- og spisesteder i Prenzlauer berg 

Legepladsen ved Mauerpark er et besøg værd

Overfor en lille café, der hedder Kauf dich glücklich, finder i Mauerpark, som har den bedste legeplads i hele Berlin, hvis du spørger mig. Der er mulighed for at tumle på bakker, cykle på stierne eller slappe af på et tæppe i Mauerpark. Det bedste ved parken er dog den kæmpe store legeplads, som i kan bruge en hel dag ved, når i er Prenzlauer berg med børn. Vi kunne ikke få August med hjem igen. Grunden til at det er værd også at nævne cafeen, er fordi, at det også er værd lige at svinge forbi og hente en kop kaffe, inden i bruger dagen på legepladsen i Mauerpark. Vi var svært beskæftigede, så vi fik slet ikke taget nogle billeder, da vi brugte dagen der.

Park an der Marienburger

En anden legeplads vi besøgte, da vi havde et par feriedage i Prenzlauer Berg med børn, var legepladsen på Park an der Marienburger. Legepladsen er placeret i midten af Prinzlauer Berg, men er alligevel en meget rolig og fredlig legeplads. Man hører ikke til bilernes larm eller mærker til menneskemængden. Det er det gode ved denne lille perle. Trods fred og ro rummer legepladsen et stor klatretårn med rutchebane, store sandkasser og sjove gyngeheste. Derudover er legepladsen indhegnet, hvilket er et plus for de helt små, der kan få lov til at boltre sig uden at ende uden på en trafikeret vej. Legepladsen har alt hvad de små spilopper kræver, men giver samtidig far og mor ro til at drikke en kop kaffe.

Overfor legepladsen på Park an der Marienburger ligger der små butikker og hyggelige cafeer. Vi stødte blandt andet på et meget genialt koncept, da vi gik forbi én af de mange cafeer for at købe kaffe. Et koncept der hedder Recup. Når du køber en kop kaffe kan du vælge at tilkøbe en to-go kop af genbrugsplast for 1 euro. Det smarte er så, at når du har hang til at smide koppen ud, kan du aflevere koppen i en café, der støtter op om samme koncept. I Berlin findes der 1.500 butikker, der støtter konceptet. Når koppen er afleveret får du din euro tilbage igen. Det er en slags pant. Det synes jeg er ret så smart.

recup berlin

 Indendørs legeplads i Prenzluer Berg

Vi besøgte MACHmit! Museum für Kinder med to toårige, selvom museet er målrettet børn fra fire års alderen. Det gjorde bestemt ingen forskel for de to små, vi havde med. De brugte flere timer i det interessante oplevelsesmuseum, der  faktisk er en gammel kirke.

Børnemuseummet er egentlig ikke et museum. Det er en kæmpe stor indendørs legeplads, hvor børn i alle aldre kan boltre sig. Der er mange elementer, der stimulerer alle sanser. Der er rolige rum til stille lege, der er snerum, en stor klatre borg, der står i midten af kirken og fylder næsten det hele. Der er små stationer, hvor børn kan lave sæbe eller tegne med kridt. Vi var meget i tvivl om det var noget for de to små. Men, det er var den bedste oplevelse for dem, og vi kunne slet ikke få dem med hjem igen. De voksne synes dog, der var lige lovlig meget larm – men herregud, bare de små hygger sig. Bestemt et besøg værd, når man er i Prenzlauer berg med børn