New York er byernes by, og du skal opleve New York med børnene.  Der er selvfølgelig en masse seværdigheder du kan tage både små babyer og børnene med på. New York har et hav af legepladser med rutchebaner, gynger og sandkasser. Find blot den nærmeste park, om du bor i Brooklyn, lower-,  upper-, soho-, east, west side af Manhatten. Men, der er også andre ting, man kan beskæftige sig med i New York med baby/barn.

Her er, hvad vi vil anbefale:

  • Central Park
  • Williamsburg
  • Brooklin Brewery
  • National Museet
  • Grand Central Terminal

Oplev New York med børn – Start turen i Central Park

Man kan ikke besøge New York med børn, uden ikke også at tage en tur i Central Park. Parken byder på guidede gåture og 21 legepladser til de små. Læs mere om vores seneste tur i Central Park, da August kun var 4 mdr. gammel.

Central Park legepladser

Williamsburg

Williamsburg er ikke en seværdighed, men et område i Brooklyn. Brooklyn i sig selv er et besøg værd, hvor du virkelig får oplevet “The melting pot”. På en gåtur på blot 4 km med barnevognen, oplevede vi slumkvarter som kun de hårdeste gangstarfilm afbilleder, et jødisk kvarter med mænd med krøller og kalotter, de genkendelige brownstone huse, vi ser i alle amerikanske film, og ikke mindst det hippe og populære kvarter – Williamsburg. Vær ikke rad for at besøge de belastede kvarterer – folk er ganske flinke, og vores landlord hævedede, at selv Harlem er et ganske mildt og gæstfrit kvarter, hvor Clinton også bor. Tag dog dine forholdsregler – vi befærdede os eksempelvis ikke rundt i disse kvarterer efter mørkets frembrud.
Det er nemt at komme rundt med barnevognen i Williamsburg, og der er små cafeer med iskaffe på næsten hvert et gadehjøne. Williamsburg er den hippe del af Brooklyn, og det er derfor nemmere at befærde sig i denne del af byen, da gaderne er brede og velbefærdede med hippe restauranter og barer, der alle har plads til en baby. Williamsburg er beriget med den flotte udsigt til  vandsiden til Manhatten. Ligeledes skal du heller ikke gå glip af Williamsburgs brede udvalg af fleamarkets.

Brooklyn Brewery

Williamsburgs nok mest facinerende seværdighed, altså hvis du er interesseret i øl, eller rettere har smag for en god IPA, er Brooklyn Brewerys egen rundtur. Rundturen koster ikke alverden og inkluderer én øl. Vi havde A med i bæreselen, og det fungerede upåklageligt. A kunne interesseret se og lytte med. Os voksne kunne nyde en kold øl og den gode fortælling om starten på det nu verdensomspændte bryggeri med en kold IPA i hånden. Det var et kæmpe hit for os alle tre. Og, da A blev træt, vuggede vi ham blidt i bæreselen, til han faldt i søvn. Win-win! I indgangen  er der desuden plads til barnevognen, hvis man har medbragt denne. Find bryggeriets egne guidede tours her. Vi skiftede A på det store toilet i hjørnet, og jeg ammede ham i baren, hvor rundturen slutter. Så hvis ikke man er al for blufærdig, så kan det altså sagtens lade sig gøre at tage på guidet øltur med sin baby. Jeg drak endda én øl.

 Nationalmuseet

Man kan ikke besøge New York uden også at aflægge sit visit i det verdenskendte American Museum of National History. Vores tur til New York var da heller ingen undtagelse. Bare museets facade er en oplevelse i sig selv. Tager man den store indgang, skal man vide, at der er rulledør. Vi kunne dog sagtens komme igennem, hvis vi blot pakkede klapvognen sammen. Og, ellers kan vagterne henvise til nærmeste rullestol- og barnevognsvenlige indgang. Når først du er inde, handler det blot om at prioritere, hvor i skal starte. Museet er nemlig spækket med spændende konstruktioner af diverse dyr, fossiler, mennesker, planter og ikke mindst planeter. Det kan tage dage at komme igennem det hele. Vi startede helt øverst, hvor alle mamut- og dinosaurfossilerne er samlet. Virkelig fedt og spændende, da det er ægte knogler, man har fundet igennem tiderne. Museet er delt op i følgende temaer: Jord og rum, fossiler, dyr, miljø, mennesker og kultur, midlertidige undersøgelser. Find et katalog ved indgangen og planlæg jeres tur. Eller download det her. Skal du amme eller skifte, er der pusleplads på toilettet og plads til amningen på bænke rundt i museet eller i én af de nærmeste cafeer. Der er desuden elevator, så det er nemt at komme fra plan til plan med barnevognen, og ligeledes tillader de brede gange og stisystemer en nem og uforstyrret tur rundt i museet.

Grand central terminal

Jeg er en ægte Gossip Girl fan, og derfor skulle jeg selvfølgelig også besøge Grand Central terminal, hvor aller første afsnit tager form. Du husker nok, det hvor Serena vender hjem efter kostskolen. Du behøver nu ikke nødvendigvis at være GS-fan, for at syntes stationen er attraktiv. Faktisk er selve bygningen og konstruktionerne vældrig fascinerende og stråler udefra og indefra. Ligeledes er Meyers prisvindede hotdogs også ret tillokkende (og velsmagende!!). Dernæst burde gourmetshopping af sæsonvarer også være én af grundene til at svinge forbi stationen. Der er plads til barnevognen, og du kan sågar skifte en baby i et af de mange hjørner. Dog ikke anbefalesesværdig, da det kan medføre nedstirrende mennesker. Så måske du hellere skulle benytte ét af toiletterne. Men, der er god plads til baby, og med både madmarked og shopping, kan i sikkert få mange timer til at gå. Det er et must, når du skal opleve New York med børn.

Mangler du inspiration til flyveturen til New York, kan du læse med her.

Hvilke børnevenlige seværdigheder vil du anbefale?