Da vi var i Italien, boede vi i en lille bjergby nær Torino. Derfor var det oplagt for os at udøve lidt shopping i Torino. Torino byder på både shopping markeder, som de lokale flittigt benytter sig af, og alm. tøjbutikker, som vi kender dem herhjemme.

Shoppingmarkeder i Torino:

Der er flere at anbefale fra vores tur. Porta palazzo er et rigtig hyggeligt madmarked, der er værd at besøge. Søger man shopping i Torino hvor tøj er det primære, der tiltrækker, så skal man besøge Corso duca degli abruzzi eller Mercato della crocett. Vi beøgte Mercato della crocett. Markedet var fyldt til renden med italiensk tøj til gode priser. Billigere end i butikkerne vel at mærke. Jeg fik blandet andet to fine kjoler med hjem, som jeg gav 200 kr for i alt. Priserne er sat, og de er ikke rigtig til at få ned i pris, da de ikke taler særligt godt engelsk. Et lille tip er at huske at hæve penge inden da. Der er ikke mange atm’s i nærheden. (Se den ene kjole i billedrækken).

Vi fik anbefalet et rigtig godt antikmarked i Torino. Desværre nåede vi ikke selv forbi, men vedkommende omtalte det, som det bedste marked, han nogensinde havde besøgt. Og, han har vel og mærke besøgt mange. Antikmarkedet hedder Balon, og er hermed skrevet på min to-do liste, til næste gang vi begiver os på shopping i Torino.

 

Læs vores guide til Italienernes foretrukne feriedestination – Varazze

Shopping i torino – Shoppinggaden: Via Roma

På den store shoppinggade Via Roma finder du de velkendte butikker som Zara, Cos, H&M, Apple store ect. Foruden disse nævnte butikker, kan du også finde gode italienske undertøjsbutikker, hvor du finder undertøj af høj kvalitet til en lav pris. Selv besøgte jeg XXXX hvor jeg købte en ny, sort bikini. Perfekt basic. Shoppinggaden i Torino minder mig lidt om shoppingengade i Bergen. Begge med et meget bred stræde omringet af høje, hvide arktektoniske bygninger.  Forskellen er dog at i Torino, er der ved hvert et gadehjørne en lille café, der tilbyder en kop kaffe til blot 1 euro. Ligegyldigt hvor godt eller skidt det går i Italien, så stiger eller falder kaffeprisen ikke. Det er et fast princip. Så, hvis du giver en hjemløs 1 euro, så kan du godt regne med, at den går til en kop kaffe.

Pit stop – Vi spiste på Eataly

Selvom Eataly i Torino er et franchisekoncept, der nu er at finde i hver en storby med respekt for sig selv, så er Eatly også en lokal, italiensk darling. Der er ofte proppet – selvfølgelig er der det, med alle de skønne råvarer. Men, et franhcisekoncept skal ikke afskrække. Det lever op til den lokale kvalitet, og atmosfæren er ægte italiensk. Isene er forresten også virkelig gode.

dav