Det er ikke mange uger siden, at vi tog en lille sommerferie på Samsø. Man kan nok ikke kalde det for sommerferie, den lille stund vi havde på Samsø, men om ikke andet så, er der i hvert fald lidt anbefalinger til oplevelser i sommerferien på Samsø. Her er, hvad vi vil anbefale: (den røde ring indikerer anbefalingens lokation.)

 

 

Røgeriet i Ballen – en smagfuld oplevelse

Er du vanvittig en lækker omgang mad, du får på Røgeriet i Ballen. Alle der holder sommerferie på Samsø bør besøge dette lille hyggelige sted med udsigt ned til havnen i Ballen. Ejeren af Røgeriet har selv fire børn, hvorfor han om nogen også omfavner både voksne og børn, når man aflægger sit visit. Det er meget tydeligt at mærke, at alle er velkomne på Røgeriet i Ballen. Både de lokale samsinge og turister, der holder sommerferie på Samsø.

Besøg Samsø Labyrinten i  jeres sommerferie på Samsø

Samsø labyrinten er et must, når du holder sommerferie på Samsø. Der er sværhedsgrader for både store og små. I vælger et tema, eks. Ordsprog som vi valgte. Ved hvert et t-kryds skal i svare på et spørgsmål. Alt afhænging om i svare rigtigt eller forkert, bliver i guidet til målet. Målet i vælger kan også variere. Vi valgte eksempelvis den lette udgave, hvor målet er at finde uglen. Turen igennem labyrinten har også små “skygger”, man kan holde øje med. Derfor er der undervejs hele tiden noget de små kan holde øje med.

Casa Tua ishus – Italiensk kvalitet!

Vi stiftede bekendtskab med Casa Tua ishus en aften vi sad og så Hammerslag på DR1. Ejerne er et par fra Århus, der har revet teltpælene op og købt et hus på Samsø med tilhørende ishus til sølle 1.8 mio danske kr. Ved nærmere søgninger efter seværdigheder på Samsø kan man heller ikke komme uden om det lyserøde ishus. Det får nemlig meget høje ratings og anbefalinger på diverse rejseapps. Og, det er med god grund, for den hjemmelavede italienske galeto er fantastisk. OG! så har de vådserviettter. Det er jo virkelig genialt tænkt, når børnefamilier, cykelryttere, pensionister og turister flokkes dertil. Kæmpe (men lidt dyr) anbefaling herfra.

En hyggelig stund i Nordbys Gadekær

Gør jer selv den tjeneste og smut forbi Nordby Gadekær. De skæve, gamle huse fra 1700-tallet og den lille sø skaber rammerne for et hyggeligt hang-out sted for familien. Der er bænke, hvor i kan nyde stilheden og et stenkast derfra, kan i besøge en hyggelig, lille tøjbutik med udvalgte mærker. Går i en lille tur rundt i området, vil i bemærke små stande med hjemmestrikker, syet eller andet kreative nipsting til salg. Jeg købte et hjemmelavet hårbånd til blot 30 kr. Disse små, privatejede boder tager heldigvis også mobilepay.

Besøg Nordby Strand

Blot 1,5 km fra Nordbys gadekær ligger Nordby strand på østsiden af Samsø. En dejlig bred sandstrand, hvor vinden ikke er ligeså kraftig som på vestsiden. Derfor er der næsten altid garanteret godt vejr. Husk en madpakke og noget vand, for der er umiddelbart ikke mulighed for at købe noget som helst. Vi fandt i hvert fald ikke en kiosk eller dét, der ligner. Sandet er fint, og der er ikke mange sten på strandbunden. En dejlig badestrand, der også er poplært for det nærliggende sommerhusområde.

Samsø Madsnedkeri i Tranebjerg serverer pomfritter af Samsøkartofler

Bestil en burger fra Tranebjerg Madsnedkeri, og få smag for de lækreste samsøkartoffel-pomfritter. De mættede så afsindig meget, at vi ikke kunne spise op. Det siger ikke så lidt.  Næste gang vil jeg blot bestille en burger til hver og dele en omgang pomfritter.

Vi håber, at det gav lidt inspiration til oplevelser og spisesteder, til når i holder sommerferie på Samsø.